Ořechová bublanina s ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 0.5 kostky máslo 1 hrnek cukr moučka 2 balíčky vanilkový cukr 1 hrnek polohrubá mouka 1 hrnek mleté ořechy 0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva podle chuti ovoce podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Ořechová bublanina s ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo rozetřeme s větší částí moučkového cukru. Postupně přidáme žloutky a hodně napěníme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme, až je sníh krásně hustý a pevný. Lehce jej vmícháme společně s mletými ořechy, vanilkovým cukrem a moukou prosátou s práškem do pečiva do žloutkové pěny.
Těsto rozetřeme na dobře vymazaný a strouhankou vysypaný plech, poklademe ovocem a upečeme ve středně vyhřáté troubě (na 180 °C). Bublaninu pečeme asi 30 minut, záleží na troubě a velikosti použitého plechu.
Ořechovou bublaninu s ovocem nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.