Ořechová bublanina s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
0.5 kostky máslo
1 hrnek cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
1 hrnek polohrubá mouka
1 hrnek mleté ořechy
0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva
podle chuti
ovoce
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo rozetřeme s větší částí moučkového cukru. Postupně přidáme žloutky a hodně napěníme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme, až je sníh krásně hustý a pevný. Lehce jej vmícháme společně s mletými ořechy, vanilkovým cukrem a moukou prosátou s práškem do pečiva do žloutkové pěny.

  2. Těsto rozetřeme na dobře vymazaný a strouhankou vysypaný plech, poklademe ovocem a upečeme ve středně vyhřáté troubě (na 180 °C). Bublaninu pečeme asi 30 minut, záleží na troubě a velikosti použitého plechu.

  3. Ořechovou bublaninu s ovocem nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!