Ořechová bábovka s rumem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
125 g máslo
2 lžíce kakao
200 ml mléko
140 g cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 lžička kypřící prášek
60 g vlašské ořechy
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmícháme žloutky, nasekané vlašské ořechy a trochu rumu. Potom přidáme vlažné mléko a větší část prosáté mouky s kypřícím práškem

  2. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a střídavě se zbylou prosátou moukou vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme na dva díly a do jedné přidáme dvě lžíce kakaa a promícháme. Kakaové a bílé těsto střídavě klademe do formy. Ořechovou bábovku s rumem pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě

  3. Upečenou ořechovou bábovku s rumem necháme vychladnout, vyklopíme z formy a můžeme podávat. Bábovku zdobíme podle fantazie


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!