Ořechová bábovka s piškoty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

24 ks kulaté piškoty
těsto
3 ks vejce
185 g tuk
150 g cukr krupice
100 g polohrubá mouka
60 g škrobová moučka
50 g mleté ořechy
2 lžíce linecká nebo rybízová marmeláda
podle chuti
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu piškotů potřeme na rovné straně marmeládou a na každý přilepíme jeden nepotřený piškot.

  2. Tuk rozpustíme, přivedeme k varu a ihned odstavíme z ohně. Žloutky utřeme za postupného přidávání cukru do pěny. Po částech do ní vmícháme sníh ušlehaný z bílků, prosátou mouku smíchanou se škrobovou moučkou, ořechy a horký tuk.

  3. Trochu těsta nalijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy a na povrch rozložíme slepené piškoty, které přelijeme zbylým těstem. Bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 50 - 60 minut.

  4. Upečenou ořechovou bábovku s piškoty necháme asi 5 minut stát ve formě, pak ji opatrně vyklopíme na mřížku a po vychladnutí ji pocukrujeme a nakrájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!