Omáčka ze zakysané smetany recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

190 g zakysaná smetana
200 g anglická slanina
1 ks červená cibule
100 g smetanový tavený sýr
podle potřeby
sůl
mléko
mletý pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme červenou cibuli nakrájenou na kostičky a přidáme slaninu nakrájenou také na kostičky. Krátce orestujeme. Postupně přidáváme rozmačkaný tavený sýr a za stálého míchání ho necháme rozpustit.

  2. Přidáme zakysanou smetanu a trochu mléka. Osolíme, opepříme a za stálého míchání vaříme. Omáčku ze zakysané smetany vaříme zhruba 10 - 15 minut. Přidáváme mléko podle potřeby a zahušťujeme hladkou moukou.

  3. Omáčku ze zakysané smetany podáváme s vařenými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!