Omáčka z vepřové konzervy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
olej
sůl
grilovací koření
polohrubá mouka
0.5 balíčku mražená zelenina
1 konzerva vepřové maso
1 kelímek smetana na vaření
2 ks párek se sýrem

Postup přípravy receptu

  1. Masovou směs z menší konzervy dáme společně se zeleninou pod maso, přidáme i párek nakrájený na malé kostičky. V hrnci podlijeme trochou oleje, v konzervě je šťáva se sádlem. Necháme chvíli smažit. Podlijeme vodou a chvíli povaříme.

  2. Základ na omáčku z vepřové konzervy odstavíme, promixujeme a vrátíme zpět na sporák. Zahustíme jíškou z polohrubé mouky, té přidáme podle množství omáčky. Zjemníme smetanou, ochutíme grilovacím kořením a solí.

  3. Omáčku z vepřové konzervy podáváme s těstovinami, vařeným bramborem, rýží nebo jen chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!