Omáčka z rajčat a tymiánu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
1 stroužek česnek
1 lžíce olej
sůl
50-100 ml vývar
1 větvička tymián
1 ks šalotka
1 ks bobkový list
2 lžíce bílé víno
mletý černý pepř
200 g rajče (masité)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Na pávni rozpálíme olej a cibulku na něm zesklovatíme. Přidáme česnek, půl větvičky tymiánu, rajčata a vše krátce orestujeme. Pak přidáme vývar, víno, špetku cukru a soli a za občasného míchání vše dusíme, dokud se rajčata nerozvaří.

  3. Omáčku propasírujeme přes cedník a přidáme do ní zbylý tymián.

  4. Omáčkou můžeme zdobit zdobit nákypy nebo maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!