Omáčka z rajčat a tymiánu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr 1 stroužek česnek 1 lžíce olej sůl 50-100 ml vývar 1 větvička tymián 1 ks šalotka 1 ks bobkový list 2 lžíce bílé víno mletý černý pepř 200 g rajče (masité)
Postup Omáčka z rajčat a tymiánu recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na pávni rozpálíme olej a cibulku na něm zesklovatíme. Přidáme česnek, půl větvičky tymiánu, rajčata a vše krátce orestujeme. Pak přidáme vývar, víno, špetku cukru a soli a za občasného míchání vše dusíme, dokud se rajčata nerozvaří.
Omáčku propasírujeme přes cedník a přidáme do ní zbylý tymián.
Omáčkou můžeme zdobit zdobit nákypy nebo maso.