Omáčka z plísňového sýra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0.4 lžičky sůl
50 g máslo
0 dl bílé víno
0 lžiček hladká mouka
0.4 lžičky mletý bílý pepř
1 špetka muškátový květ
2 dl smetana na vaření
0 lžiček mletá kurkuma
200 g plísňový sýr
3 lžičky čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozpustíme máslo na něm lehce osmahneme prolisovaný česnek a zalijeme smetanou. Vše přivedeme k varu. Přisypeme nasekaný plísňový sýr, přidáme pepř, špetku soli, trochu kurkumy, najemno sekanou pažitku a bílé polosuché víno.

  2. Bez varu a za stálého míchání rozpustíme plísňový sýr. Když je sýr rozpuštěn, vmícháme špetku muškátového květu a je téměř hotovo. Pokud je omáčka hodně řídká, zahustíme ji poprášením 3/4 lžičkou hladké mouky a asi 2 minutovým

  3. lehkým povařením. Radši se zahuštěním opatrně, omáčka i bez něj chladnutím trochu houstne.

  4. Omáčka z plísňového sýra je výborná ke grilovaným masům, zelenině nebo jen bramborám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!