Omáčka z ledvinek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks cibule
1 kg vepřové ledvinky
podle chuti
sůl
koření
mletý pepř
mletá sladká paprika
podle potřeby
mléko
sádlo
voda
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky podélně nařízneme, položíme do mléka a necháme v chladničce odležet. Druhý den ledvinky opláchneme ve vodě, očistíme a pokrájíme na nudličky.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci osmahneme na sádle cibulku, zasypeme mletou sladkou paprikou a necháme zpěnit, přidáme nakrájené maso, promícháme, osolíme, opepříme, dochutíme libovolným kořením a podlijeme vodou. Ledvinky vaříme doměkka, poté omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a necháme provařit.

  3. Omáčka z ledvinek nejlépe chutná s rýží nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!