Omáčka z černého rybízu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks pomeranč 1 ks citron 0.5 lžíce citronová kůra 0.5 lžíce pomerančová kůra 2-3 lžíce džem z černého rybízu podle chuti sůl mletý černý pepř 1 lžíce dezertní víno 0.5 lžičky ostrá hořčice
Postup Omáčka z černého rybízu recept
Postup přípravy receptu
-
Džem promícháme s hořčic. Přidáme šťávu z citronu a pomeranče.
Na kostičky nakrájenou kůru z důkladně omytého citronu a pomeranče a nakrájenou cibuli spaříme vařící vodou. Vychladlou spařenou směs vmícháme do omáčky a tu podle chuti osolíme a opepříme.
Omáčku z černého rybízu podáváme ke grilované rybě.