Omáčka na špagety s mletým masem a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
4 stroužky česnek
1 ks mrkev
0 l smetana na vaření
1 ks řapíkový celer
500 g mleté maso mix
podle chuti
sůl
1 ks pálivá paprička
podle potřeby
1 ks cibule
1 hrst bazalka
těstoviny
0 l zeleninový vývar
3 lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli, řapíkový celer, mrkev a česnek nakrájíme nadrobno. Těstoviny dáme vařit podle návodu. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Mleté maso vložíme do teflonové pánve bez oleje a smažíme, dokud nezačne vonět a nechytí tu správnou barvu. Potom přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu s rajským protlakem. Dochutíme solí, pálivou papričkou podle chuti a podlijeme vývarem.

  3. Pánev přikryjeme a dusíme. Asi po 15 minutách přidáme smetanu a provaříme. Nakonec do hotové omáčky přidáme hrstku natrhaných bazalkových lístků a promícháme. Omáčku promícháme s uvařenými těstovinami a posypeme nastrouhaným sýrem.

  4. Omáčka na špagety s mletým masem a smetanou je výborná snad s jakýmkoliv druhem těstovin.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!