Okurkový koktejl recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

cukr
sůl
celer
1 kg salátová okurka
1 ks šťáva z citronu
mletý černý pepř
čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme, nastrouháme a čerstvou mátu nasekáme. Oloupeme okurky a rozpůlíme je. Z okurek odstraníme měkkou dužninu se semínky. Poté okurky nakrájíme na kousky a v mixéru rozmixujeme dohladka. Citron omyjeme a vymyčkáme z něj šťávu

  2. Z mixéru přelijeme rozmixované okurky do mísy, přidáme šťávu z citrónu, osolíme, opepříme a dle chuti osladíme a dochutíme celerem. Hotový koktejl ještě nepodáváme, ale dáme vychladit

  3. Vychlazený koktejl rozlejeme do sklenic, ozdobíme špetkou máty a ihned podáváme

  4. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!