Lososový plátek s pestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
2 - 3 špetky tymián
1 ks limetka
čerstvě mletý barevný pepř
2 špetky šafránový květ
2 lžičky paprikové pesto
2 porce lososové filé s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Lososové filé i s kůží omyjeme a pokapeme limetkovou šťávou, necháme chvíli odležet. Lososa osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a seshora potřeme pestem

  2. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo a lososa po obou stranách osmahneme. Když se nám maso zatáhne, posypeme ještě tymiánem a špetkou šafránového květu. Necháme ještě chvíli prohřívat. Záleží na nás, jak máme lososa rádi, my si necháváme maso uvnitř trochu "syrové", růžovoučké. Můžeme prohřívat samozřejmě déle. Losos by měl být na povrchu krásně zlatavý

  3. Lososové plátky s pestem rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s libovolnou bramborovou přílohou nebo jen grilovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!