Ohnivá pánev čerta Šmajstrla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 ks pórek
100 ml pivo
2 ks chilli paprička
50 ml olivový olej
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
4 ks střední cibule
1 kelímek strouhaný křen
mletý černý pepř
400 g kuřecí řízek
200 g klobáska
1 konzerva červené fazole v chilli omáčce
200 g čerstvé nebo sterilované žampiony
200 g vepřové plecko (kotleta bez kosti)

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé kostičky.

  2. Na rozpáleném oleji osmahneme klobásku a maso, vyjmeme na talíř, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriky, žampiony a restujeme tak 3 -5 minut. Pak zpět vložíme maso, na kousky nakrájené chilli papričky nebo lžičku chilli koření, podlijeme mírně pivem a pár minut podusíme. Přidáme plechovku fazolí (podle potřeby i s trochou nálevu) a prohřejeme. Okořeníme podle chuti.

  3. Podáváme na pánvi ozdobené jemnými kolečky pórku a hustě posypané čerstvě nastrouhaným křenem. Vhodnou přílohou k ohnivé pánvi čerta Šmajstrla jsou hranolky, americké brambory a pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!