Ochucená másla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks máslo
náplň 2
cukr
0.3 ks křen
citronová šťáva
náplň 1
sůl
petrželka
citronová šťáva
1 ks sterilované okurky
1 ks červená cibule
sterilované houby
náplň 3
sůl
petrželka
pažitka
libeček
citronová šťáva
jarní cibulka
náplň
sůl
1 ks cibule
1 lžička brandy
mletá sladká paprika
worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo vždy vymícháme do pěny s ostatními ingrediencemi.

  2. Cibulové máslo

  3. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Do másla dáme cibuli, worcester, sůl, mletou papriku a lžičku brandy.

  4. Houbové máslo

  5. Do másla se vmíchá citronová šťáva, sterilované houby, sůl, nasekaná sterilovaná okurka, sekaná červená cibulka, zelená petrželka.

  6. Křenové máslo

  7. Do másla vmícháme citronovou šťávu, strouhaný křen a cukr podle chuti.

  8. Bylinkové máslo

  9. Bylinky očistíme a nasekáme. Do másla je všechny vmícháme spolu se solí a citronovou šťávou.

  10. Z připraveného másla uděláme váleček. Ochucené máslo zabalíme do potravinové folie nebo alobalu a dám do mrazáku ztuhnout. Připravíme si i několik druhů. Pak podle potřeby a chuti nakrájíme ochucená másla na plátky a podáváme ke grilovanému masu, minutkám, na ryby a k zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!