Nepečený zakysaný dort s piškoty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 balíčky cukrářské piškoty
podle chuti
rum
krém
1 hrneček šťáva z kompotu
4 balíčky vanilkový cukr
3 kelímky zakysaná smetana
1 kelímek bílý jogurt
2 kelímky smetana ke šlehání
náplň
1 konzerva ovocný kompot

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme krém. Společně vyšleháme 2 šlehačky, přidáme zakysané smetany, vanilkový cukr, bílý jogurt a trošku šťávy z kompotu. Podle chuti můžeme do krému přidat i rum.

  2. Na dno pekáčku rozetřeme trošku krému, pak dáme vrstvu piškotů, které lehce polijeme kompotovou šťávou. Pokračujeme vrstvou ovoce a opět krémem. Takto pokračujeme do vyčerpání surovin, vyjdou asi na 3 vrstvy, záleží na velikosti pekáče. Nepečený zakysaný dort s piškoty musíme zakončit vždy krémem.

  3. Připravený nepečený dort dáme odležet do lednice až na 48 hodin, aby se chutě dobře propojily a piškoty dostatečně změkly.

  4. Nepečený zakysaný dort pak už stačí jen nakrájet a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!