Nepečený zakysaný dort s piškoty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 balíčky cukrářské piškoty podle chuti rum krém 1 hrneček šťáva z kompotu 4 balíčky vanilkový cukr 3 kelímky zakysaná smetana 1 kelímek bílý jogurt 2 kelímky smetana ke šlehání náplň 1 konzerva ovocný kompot
Postup Nepečený zakysaný dort s piškoty recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme krém. Společně vyšleháme 2 šlehačky, přidáme zakysané smetany, vanilkový cukr, bílý jogurt a trošku šťávy z kompotu. Podle chuti můžeme do krému přidat i rum.
Na dno pekáčku rozetřeme trošku krému, pak dáme vrstvu piškotů, které lehce polijeme kompotovou šťávou. Pokračujeme vrstvou ovoce a opět krémem. Takto pokračujeme do vyčerpání surovin, vyjdou asi na 3 vrstvy, záleží na velikosti pekáče. Nepečený zakysaný dort s piškoty musíme zakončit vždy krémem.
Připravený nepečený dort dáme odležet do lednice až na 48 hodin, aby se chutě dobře propojily a piškoty dostatečně změkly.
Nepečený zakysaný dort pak už stačí jen nakrájet a podávat.