Nepečený jahodový dort s pudinkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 l mléko
jahody
2 balíčky piškoty
1 balíček želatina
2 kelímky kysaná smetana
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Z půl litru mléka si připravíme pudink. Příchuť volíme podle chuti. Nejvíce se samozřejmě hodí jahodový nebo vanilkový.

  2. Na dno otvírací dortové formy dáme 2 vrstvy piškotů. Na to nalijeme teplý pudink. Dáme jahody, piškoty, kysanou smetanu smíchanou s vanilkovým cukrem a opět jahody. Vrch přelijeme dortovým želé, které připravíme podle návodu na sáčku. Želé nemusí být, ale dávám ho. Stačí tenká vrstva, protože jahody tak déle vydrží jako čerstvé. Nepečený jahodový dort s pudinkem necháme v lednici ztuhnout. Dort skladujeme v lednici.

  3. Nepečený jahodový dort s pudinkem nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!