Nepečený jablečno-piškotový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
750 g jablko
0.5 l voda
2 ks citron
2 balíčky vanilkový cukr
2 balíčky dětské piškoty
2 balíčky vanilkový pudink
1 balíček čokoládová poleva
na ozdobu
1 kelímek šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme a rozvaříme ve 1/4 l vody na kaši. Poté v dalším 1/4 litru rozmícháme dva vanilkové pudinky, přidáme je do kaše a necháme ještě tak 2 minuty dovařit.

  2. Do kaše vymačkáme šťávu ze dvou citronů, přidáme dva balíčky vanilkového cukru a také cukr na dochucení podle kyselosti jablek. Poté stáhneme z horké plotny.

  3. Připravíme si dortovou formu, do které vložíme igelitový sáček nebo alobal (jinak se vám dort na formu nalepí). Nakonec dno vyskládáme dětskými piškoty, zalijeme kaší, znovu vrstvu piškotů a opět naneseme kaši. Takto naplníme celou formu a dáme vychladit.

  4. Až je dort vlažný, zalijeme(ve formě) čokoládovou polevou a necháme vychladit a ztuhnout. Při podávání můžeme dort ještě ozdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!