Nepečený jablečno-piškotový dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g cukr 750 g jablko 0.5 l voda 2 ks citron 2 balíčky vanilkový cukr 2 balíčky dětské piškoty 2 balíčky vanilkový pudink 1 balíček čokoládová poleva na ozdobu 1 kelímek šlehačka
Postup Nepečený jablečno-piškotový dort recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme a rozvaříme ve 1/4 l vody na kaši. Poté v dalším 1/4 litru rozmícháme dva vanilkové pudinky, přidáme je do kaše a necháme ještě tak 2 minuty dovařit.
Do kaše vymačkáme šťávu ze dvou citronů, přidáme dva balíčky vanilkového cukru a také cukr na dochucení podle kyselosti jablek. Poté stáhneme z horké plotny.
Připravíme si dortovou formu, do které vložíme igelitový sáček nebo alobal (jinak se vám dort na formu nalepí). Nakonec dno vyskládáme dětskými piškoty, zalijeme kaší, znovu vrstvu piškotů a opět naneseme kaši. Takto naplníme celou formu a dáme vychladit.
Až je dort vlažný, zalijeme(ve formě) čokoládovou polevou a necháme vychladit a ztuhnout. Při podávání můžeme dort ještě ozdobit šlehačkou.