Nepečená margotka od margotky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 g máslo
0 hrnečků rum
1 hrneček voda
0 hrnečků cukr krupice
2 špetky mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
200 g strouhaný kokos
0 lžiček mandlová esence
1 balení BeBe celozrnné rodinné sušenky
poleva
2 balení čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Oba cukry pomalu rozvaříme ve vodě. Vody dáme tolik, aby byl cukr celý ponořený. Pokud nebudeme přidávat později rum, může dát více vody.

  2. Do mísy nasypeme strouhaný kokos a namleté nebo jemně nadrcené sušenky. Zalijeme cukrovou vodou a zamícháme. Přidáme změklé máslo, mandlovou esenci a mletou skořici. Zamícháme a poté přiléváme rum podle konzistence a chuti.

  3. Pokud budeme dělat kuličky na cukroví, tak odhadneme konzistenci tak, že se kuličky nerozpadají, ani netečou. Pokud dáváme nepečenou margotku na plech, nevadí, když je těsto trochu řidší.

  4. Varianta na plech: Těsto vychází cca na plochu 20 x 20 cm při výšce 2 cm. Dospod plechu nalijeme půlku čokoládové polevy, kterou jsme připravili oblíbeným způsobem, nebo koupili předpřipravenou a rozetřeme v tenkou vrstvu.

  5. Pokud plech není silikonový, je lepší dát ještě pod polevu fólii nebo alobal, aby se nepečená margotka lépe vyndávala. Na zaschlou polevu rozprostřeme rovnoměrně těsto a navrch zalijeme druhou půlkou polevy.

  6. Varianta cukroví: Z těsta tvoříme kuličky s průměrem cca 2 cm nebo podle nálady. Hotové kuličky poté zalijeme polevou. Můžeme umístit do malých košíčků jako na rafaelo. Poté necháme vše odpočinout v lednici a můžeme konzumovat.

  7. Nepečenou margotku od margotky podáváme jako výborný dezert k různým příležitostem. Z hlediska chuťového doporučuji spíše plechovou variantu, protože těsto tolik nevyschne a je vláčnější. Z hlediska praktického a estetického jsou lepší kuličky, protože se nerozpadají při porcování a hezky vypadají.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!