Nekynuté šlehačkové koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
250 g máslo
2 ks žloutek
30 g droždí
1 lžička cukr moučka
500 g polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
2-3 lžíce teplá voda
na obalení
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku. Uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, trochu teplé vody a necháme vzejít kvásek. Zatím si nastrouháme máslo nebo heru. Troubu předehřejeme.

  2. Přidáme žloutky, špetku soli, nastrouhanou máslo a tekutou šlehačku.

  3. Všechno spolu dobře promícháme a z těsta děláme malé koláčky, asi jako vlašský ořech, klademe je na plech vyložený pečícím papírem a do každého uděláme palcem důlek.

  4. Důlek v šlehačkových koláčcích plníme buď ořechovou, makovou nebo tvarohovou náplní, případně marmeládou. Záleží na chuti. Naplněné koláčky vložíme do trouby a pečeme dozlatova.

  5. Upečené nekynuté šlehačkové koláčky ihned obalíme v cukru s vanilkou. Necháme vychladit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!