Nekynuté rohlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 špetky sůl
2 ks vejce
14 lžic mléko
1 ks droždí
2 lžíce cukr moučka
50 dkg hladká mouka
1 ks máslo nebo Hera
na potření
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme hladkou mouku, uděláme do ní důlek a do důlku nasypeme cukr a na něj rozdrobíme droždí. Zalijeme vlažným mlékem a droždí necháme nabobtnat.

  2. Na kraj mísy mimo droždí rozklepneme vejce, nastrouháme máslo a přidáme sůl.

  3. Jakmile je droždí nabobtnalé, vše vymícháme nejlépe robotem s hnětací metlí do tuhého a nelepivého těsta.

  4. Nedáváme kynout, ale ihned těsto rozdělíme na díly a jednotlivé díly si rozválíme válečkem na tenký plátek a pomocí menší misky vykrojíme do tvaru kolečka. Kolečka stočíme do tvaru rohlíku.

  5. Jednotlivé nekynuté rohlíky dáváme na plech s papírem a před pečením potřeme rozšlehaným vejcem.

  6. Nekynuté rohlíky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C. Po upečení necháme rohlíky vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!