Nakládaný bůček Habunda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg vepřový bok
marináda
15 stroužků česnek
2 lžíce sůl
3 lžíce med
2 lžíce mletá sladká paprika
1 lžíce mletá pálivá paprika
nálev
1 ks cibule
4 l voda
5 ks bobkový list
10 ks nové koření
podle chuti
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší vepřový bok dáme společně s kořením (bobkový list, nové koření, cibule) do vody a vaříme asi 3 hodiny. Během vaření si rozmačkáme česnek do misky, přidáme sladkou a pálivou papriku, trochu chilli, sůl a med. Záleží na naší chuti, nemusíme přidat pálivou papriku a chilli.

  2. Bůček na vrchní a spodní straně nařežeme na mřížky a položíme na alobal. Kus alobalu musí být hodně velký, aby se do něho dal celý bůček zabalit. Připravenou marinádu po všech stranách namatláme (i dovnitř mřížek).

  3. Uděláme pěkný balíček, který dáme na 10 dnů do lednice. Potom náš balíček vyzvedneme a nakrájíme na plátky.

  4. Nakládaný bůček Habunda podáváme jako chuťovku s chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!