Nakládaný bůček Habunda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg vepřový bok marináda 15 stroužků česnek 2 lžíce sůl 3 lžíce med 2 lžíce mletá sladká paprika 1 lžíce mletá pálivá paprika nálev 1 ks cibule 4 l voda 5 ks bobkový list 10 ks nové koření podle chuti chilli
Postup Nakládaný bůček Habunda recept
Postup přípravy receptu
-
Vyšší vepřový bok dáme společně s kořením (bobkový list, nové koření, cibule) do vody a vaříme asi 3 hodiny. Během vaření si rozmačkáme česnek do misky, přidáme sladkou a pálivou papriku, trochu chilli, sůl a med. Záleží na naší chuti, nemusíme přidat pálivou papriku a chilli.
Bůček na vrchní a spodní straně nařežeme na mřížky a položíme na alobal. Kus alobalu musí být hodně velký, aby se do něho dal celý bůček zabalit. Připravenou marinádu po všech stranách namatláme (i dovnitř mřížek).
Uděláme pěkný balíček, který dáme na 10 dnů do lednice. Potom náš balíček vyzvedneme a nakrájíme na plátky.
Nakládaný bůček Habunda podáváme jako chuťovku s chlebem nebo pečivem.