Nakládané řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg šunka
1 ks cibule
1 kelímek smetana ke šlehání
1 plechovka sterilované žampiony
4 plátky vepřová krkovice
podle chuti
česnek
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme cibuli na kroužky, šunku nebo šunkový salám na proužky, žampiony na plátky a prolisujeme česnek.

  2. Plátky krkovice mírně naklepeme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme, obalíme v trojobalu a zprudka opečeme. Nečekáme na důkladné propečení, ale jen je usmažíme a naskládáme do pekáče.

  3. Na pánvi pečeme cibuli nakrájenou na kroužky, až mírně zrůžoví. Potom přidáme na proužky nakrájenou šunku nebo šunkový salám. Dále přidáme žampiony nakrájené na plátky a chvíli opékáme. Poté tuto směs naneseme na jednotlivé řízky. Hezky rozprostřeme po řízcích. Celé to pak zalijeme smetanou ke šlehání a dáme odležet přes noc do lednice.

  4. Druhý den pak pekáč vložíme do vyhřáté trouby a přibližně 60 minut řízky zapékáme. Záleží na síle plátků.

  5. Upečené nakládané řízky podáváme s opečenými brambory nebo s hranolky. Jídlo doplníme zeleninovou oblohou nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!