Nakládané řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 dkg šunka 1 ks cibule 1 kelímek smetana ke šlehání 1 plechovka sterilované žampiony 4 plátky vepřová krkovice podle chuti česnek sůl mletý černý pepř podle potřeby olej trojobal vejce strouhanka hladká mouka
Postup Nakládané řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme cibuli na kroužky, šunku nebo šunkový salám na proužky, žampiony na plátky a prolisujeme česnek.
Plátky krkovice mírně naklepeme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme, obalíme v trojobalu a zprudka opečeme. Nečekáme na důkladné propečení, ale jen je usmažíme a naskládáme do pekáče.
Na pánvi pečeme cibuli nakrájenou na kroužky, až mírně zrůžoví. Potom přidáme na proužky nakrájenou šunku nebo šunkový salám. Dále přidáme žampiony nakrájené na plátky a chvíli opékáme. Poté tuto směs naneseme na jednotlivé řízky. Hezky rozprostřeme po řízcích. Celé to pak zalijeme smetanou ke šlehání a dáme odležet přes noc do lednice.
Druhý den pak pekáč vložíme do vyhřáté trouby a přibližně 60 minut řízky zapékáme. Záleží na síle plátků.
Upečené nakládané řízky podáváme s opečenými brambory nebo s hranolky. Jídlo doplníme zeleninovou oblohou nebo salátem.