Myslivecká svíčková ala Edita recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 kelímek kysaná smetana
1 hrnek hladká mouka
3 lžíce sójová omáčka
1 kelímek sladká smetana
2 kg hovězí zadní
1 kostka hovězí bujon
2 sklenice kunovjanka
podle chuti
cukr
sůl
2 špetky tymián
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme a poválíme v hladké mouce, přičemž přebytek mouky oklepeme.

  2. Maso vložíme do kastrolu, ve kterém jsme rozpálili asi 3 - 4 lžíce oleje a ze všech stran důkladně opečeme. Přidáme obě Kunovjanky i s nálevem, pokapeme sójovou omáčkou, přidáme masox a podlijeme horkou vodou. Dusíme asi 1,5 - 2 hodiny podle velikosti a kvality masa. Maso co půlhodinu obracíme a s omáčkou mícháme.

  3. Měkké maso vyjmeme na talíř a zakryjeme alobalem. Porcujeme jej až po odpočinutí. Omáčku přivedeme k prudšímu varu a vlijeme sladkou smetanu s rozkvedlanou hladkou moukou, asi 5 - 6 lžic mouky. Mysliveckou svíčkovou povaříme za stálého míchání asi 5 minut. Sundáme kastrol z plamene, omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a vrátíme na mírný oheň. Přidáme kysanou smetanu a jen krátce provaříme. Podle chuti omáčku osolíme, přikyselíme citronem nebo přisladíme. Po vypnutí plamene přidáme ve dlani rozetřený tymián a vložíme porce masa.

  4. Mysliveckou svíčkovou podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!