Musaka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
petrželka
2 ks žloutek
1 ks cibule
200 ml bílé víno
200 ml olivový olej
strouhaný sýr
500 g mleté maso
1 šálek rajčatová šťáva
1 kg vařené brambory
mletý černý pepř
omáčka
1 l mléko
2 ks bílek
2 šálky hladká mouka
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Do vymazaného plechu na pečení si naskládáme vařené brambory nakrájené na 1cm tlusté plátky.

  2. Na cibulce a olivovém oleji osmahneme mleté maso, přidáme tomatovou šťávu a bílé víno, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme trochu cukru. Chvilku dusíme. Poté přidáme strouhaný sýr, petrželku a žloutky. Maso navrstvíme na brambory.

  3. Připravíme si omáčku. Do teplého mléka nasypeme mouku, trochu soli, pepře a muškátového oříšku. Vaříme asi 10 minut. Po ochlazení vmícháme dva bílky a omáčku navrstvíme na maso. Musaku pečeme v troubě na 180 stupňů asi 50 minut.

  4. Upečenou musaku podáváme vlažnou nebo studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!