Mrkvová polévka se zázvorem a jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 dl mléko
1 ks cibule
750 g mrkev
0 lžiček zázvor
1 l zeleninový vývar
podle chuti
sůl
bílý jogurt
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev umyjeme, ale neoloupeme ji. Slupka mrkve má mnoho živin, proto mrkev jen pořádně očistíme. Nakrájíme ji na kolečka a odložíme stranou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Ve větším hrnci dáme restovat cibuli na rozpuštěném másle, potom přidáme mrkev a přibližně 3 minuty smažíme, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme doměkka. Uvařenou mrkev rozmixujeme. Přidáme nadrobno nasekaný čerstvý zázvor, osolíme, okořeníme a přilijeme mléko. Polévku necháme ještě projít varem a podáváme ochucenou jogurtem.

  3. Mrkvovou polévku se zázvorem a jogurtem ihned podáváme. Jogurt přidáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!