Mrkvová polévka s krutony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks cibule
4 plátky toastový chléb
6 ks větší mrkev
300 ml smetana (12%)
podle chuti
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme hodně najemno a orestujeme na másle dozlatova. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a zlehka ji osmahneme, aby pustila aroma. Zalijeme 300 ml vody a vaříme asi 20 minut, až mrkev úplně změkne. Necháme chvíli zchladnout.

  2. Hotovou mrkvovou polévku osolíme podle chuti a vše rozmixujeme dohladka.

  3. Potom vmícháme do hrnce smetanu a malinko přihřejeme, ale už nevaříme!

  4. Chléb nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozpálené pánvi, až jsou zlatavé.

  5. Na talíři ozdobíme mrkvovou polévku opečeným chlebem (krutony), pažitkou a trochou smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!