Mrkvová polévka s chilli a zázvorem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 lžička sůl
3 ks brambory
1 ks cibule
3 lžíce smetana
5 plátků celer
1 l voda
4 ks mrkev
1 plátek zázvor
1 špetka mletý bílý pepř
1 kostka masový bujon
1 špetka mletá chilli paprička
1 špetka mletý muškátový květ
1 lžíce kokosový olej

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, celer a brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. Zázvor a cibuli nakrájíme nadrobno

  2. Zeleninu se zázvorem osmažíme na oleji dozlatova. Mezitím připravíme z kostky vývar, popřípadě zeleninový bujon, kterým později zeleninu podlijeme. Dále už jen 15 minut zeleninu povaříme, poté mrkvovou polévku rozmixuje tyčovým mixérem a uvedeme znovu k varu

  3. Mrkvovou polévku dochutíme, přisypeme mletou chilli papričku nebo chilli koření a nakonec přilijeme smetanu na zjemnění

  4. Mrkvovou polévku s chilli a zázvorem servírujeme teplou, dozdobíme ještě trochou smetany a můžeme přidat bylinky na ozdobení či toastové krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!