Mřížkový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň cukr 1 ks vejce 2 ks měkký tvaroh 1 balíček vanil. cukr těsto 1 ks vejce 350 g tuk 170 g cukr moučka vanilkový cukr 520 g hladká mouka citronová kůra na ozdobu jahody
Postup Mřížkový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Moku prosejeme a smícháme s cukrem. Do těsta nakrájíme tuk, přidáme vejce a podle chuti citronovou kůru a vanilkový cukr. Z ingrediencí zpracujeme hladké a vláčné těsto. To zabalíme do folie a necháme v lednici asi hodinu uležet.
Zatím si připravíme náplň. Tvaroh utřeme s vejci a podle chuti přidáváme cukr. Jahody očistíme, omyjeme, osušíme a rozpůlíme.
Uleželé těsto rozpůlíme. Polovinu vyválíme na plech. Těsto propícháme vidličkou a potřeme tvarohovou náplní. Z druhé polovina těsta rozválíme proužky. Klademe je na šikmo a následně křížem na připravený koláč. Nakonec do každé mřížky vmáčkneme polovinu jahody.
Mřížkový koláč pečeme v mírně předehřáté troubě dorůžova. Koláč je krásně barevný, lahodný, kromě 1hodiny odležení v lednici je i rychlý.