Mřížkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
cukr
1 ks vejce
2 ks měkký tvaroh
1 balíček vanil. cukr
těsto
1 ks vejce
350 g tuk
170 g cukr moučka
vanilkový cukr
520 g hladká mouka
citronová kůra
na ozdobu
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Moku prosejeme a smícháme s cukrem. Do těsta nakrájíme tuk, přidáme vejce a podle chuti citronovou kůru a vanilkový cukr. Z ingrediencí zpracujeme hladké a vláčné těsto. To zabalíme do folie a necháme v lednici asi hodinu uležet.

  2. Zatím si připravíme náplň. Tvaroh utřeme s vejci a podle chuti přidáváme cukr. Jahody očistíme, omyjeme, osušíme a rozpůlíme.

  3. Uleželé těsto rozpůlíme. Polovinu vyválíme na plech. Těsto propícháme vidličkou a potřeme tvarohovou náplní. Z druhé polovina těsta rozválíme proužky. Klademe je na šikmo a následně křížem na připravený koláč. Nakonec do každé mřížky vmáčkneme polovinu jahody.

  4. Mřížkový koláč pečeme v mírně předehřáté troubě dorůžova. Koláč je krásně barevný, lahodný, kromě 1hodiny odležení v lednici je i rychlý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!