Mražený krém z jahod recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 ml šlehačka
8 ks jahody
krém
250 ml šlehačka
150 g jahody
2 lžíce brandy
30 g cukr moučka
2 listy želatina

Postup přípravy receptu

  1. Jahody rozmačkáme s cukrem a propasírujeme přes sítko.

  2. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a v teplé brandy, nebo likéru ji rozpustíme. Vmícháme jahodové pyré a necháme vychladnout.

  3. Vyšleháme si šlehačku dotuha, jemně ji smícháme s jahodami a hotový krém dáme v uzavřené misce zmrazit.

  4. Přibližně 1/2 hodiny před podáváním krém vyndáme z mrazáku, naaranžujeme do dezertních misek, ozdobíme šlehačkou, měsíčky čerstvých jahod a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!