Mousse au chocolat recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 špetka sůl
4 ks vejce
2 lžíce máslo
2 lžíce cukr moučka
200 dkg hořká čokoláda
250 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Hořkou čokoládu rozlámeme na menší dílky a spolu s máslem dáme do kovové mísy, kterou vložíme do hrnce s horkou vodní lázní. Čokoládu s máslem necháme pomalu rozpustit, občas promícháme.

  2. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Smetanu a moučkový cukr ušleháme dotuha.

  3. Rozpuštěnou čokoládu smícháme se žloutkovým krémem, poté vmícháme smetanu a sníh z bílků a vše důkladně promícháme.

  4. Mousse au chocolat rozdělíme do menších misek, které jsme vypláchli studenou vodou. Misky dáme do lednice a necháme alespoň na tři hodiny v chladu ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!