Moučník s červeným vínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 200 g cukr 5 ks vejce 250 g máslo 150 g čokoláda 1 lžička mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka 2 lžíce kakaový prášek 1 balíček kypřící prášek do pečiva 125 ml červené stolní víno podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Moučník s červeným vínem recept
Postup přípravy receptu
-
Do jedné misky prosejeme mouku s práškem do pečiva, mletou skořicí, vanilkovým cukrem, kakaem a špetkou soli. Čokoládu nastrouháme na jemno.
V druhé misce ušleháme vejce s cukrem do pěny a přidáme máslo. Do vyšlehané pěnové směsi střídavě přiléváme víno a přisypáváme sypkou směs. Těsto dobře promícháme a nakonec ručně přimícháme nastrouhanou čokoládu. Těsto uhladíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet.
Moučník pečeme asi 40 - 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C a potom necháme vychladnout.
Moučník s červeným vínem pocukrujeme, nakrájíme na plátky a podáváme u kávy.