Moučník s červeným vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g cukr
5 ks vejce
250 g máslo
150 g čokoláda
1 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
2 lžíce kakaový prášek
1 balíček kypřící prášek do pečiva
125 ml červené stolní víno
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné misky prosejeme mouku s práškem do pečiva, mletou skořicí, vanilkovým cukrem, kakaem a špetkou soli. Čokoládu nastrouháme na jemno.

  2. V druhé misce ušleháme vejce s cukrem do pěny a přidáme máslo. Do vyšlehané pěnové směsi střídavě přiléváme víno a přisypáváme sypkou směs. Těsto dobře promícháme a nakonec ručně přimícháme nastrouhanou čokoládu. Těsto uhladíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet.

  3. Moučník pečeme asi 40 - 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C a potom necháme vychladnout.

  4. Moučník s červeným vínem pocukrujeme, nakrájíme na plátky a podáváme u kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!