Moravský španělský ptáček z vepřového masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
2 ks cibule
4 lžíce sádlo
6 lžic plnotučná hořčice
2 l masový vývar
3 ks sterilované okurky
3 ks tenký párek
6 plátků vepřová kýta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na plátky položíme polovinu natvrdo uvařeného vejce, párek, okurku a maso zavineme. Nití nebo svorkami plátky omotáme tak, aby nám náplň během vaření neunikala

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a v papiňáku na rozpáleném sádle cibuli orestujeme dozlatova, vložíme španělské ptáčky a ze všech stran je opékáme, aby se maso pěkně zatáhlo

  3. Vše zalijeme silným masovým vývarem, uzavřeme hrnec a dusíme cca 45 minut. Pokud nemáme papiňák, dusíme maso na mírném ohni a pozvolna asi 2 hodiny

  4. Poté španělské ptáčky vyndáme a omáčku zahustíme jíškou. Podle chuti dosolíme, dokořeníme a vrátíme prohřát španělské ptáčky zbavené nití zpět do omáčky

  5. Moravské španělské ptáčky z vepřového masa podáváme s dušenou rýží nebo houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!