Moravský španělský ptáček z vepřového masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
3 ks vejce
2 ks cibule
4 lžíce sádlo
6 lžic plnotučná hořčice
2 l masový vývar
3 ks sterilované okurky
3 ks tenký párek
6 plátků vepřová kýta
mletý černý pepř
Postup Moravský španělský ptáček z vepřového masa
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na plátky položíme polovinu natvrdo uvařeného vejce, párek, okurku a maso zavineme. Nití nebo svorkami plátky omotáme tak, aby nám náplň během vaření neunikala
Cibuli nakrájíme nadrobno a v papiňáku na rozpáleném sádle cibuli orestujeme dozlatova, vložíme španělské ptáčky a ze všech stran je opékáme, aby se maso pěkně zatáhlo
Vše zalijeme silným masovým vývarem, uzavřeme hrnec a dusíme cca 45 minut. Pokud nemáme papiňák, dusíme maso na mírném ohni a pozvolna asi 2 hodiny
Poté španělské ptáčky vyndáme a omáčku zahustíme jíškou. Podle chuti dosolíme, dokořeníme a vrátíme prohřát španělské ptáčky zbavené nití zpět do omáčky
Moravské španělské ptáčky z vepřového masa podáváme s dušenou rýží nebo houskovými knedlíky.