Moravský španělský ptáček z vepřového masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 2 ks cibule 4 lžíce sádlo 6 lžic plnotučná hořčice 2 l masový vývar 3 ks sterilované okurky 3 ks tenký párek 6 plátků vepřová kýta mletý černý pepř
Postup Moravský španělský ptáček z vepřového masa
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na plátky položíme polovinu natvrdo uvařeného vejce, párek, okurku a maso zavineme. Nití nebo svorkami plátky omotáme tak, aby nám náplň během vaření neunikala
Cibuli nakrájíme nadrobno a v papiňáku na rozpáleném sádle cibuli orestujeme dozlatova, vložíme španělské ptáčky a ze všech stran je opékáme, aby se maso pěkně zatáhlo
Vše zalijeme silným masovým vývarem, uzavřeme hrnec a dusíme cca 45 minut. Pokud nemáme papiňák, dusíme maso na mírném ohni a pozvolna asi 2 hodiny
Poté španělské ptáčky vyndáme a omáčku zahustíme jíškou. Podle chuti dosolíme, dokořeníme a vrátíme prohřát španělské ptáčky zbavené nití zpět do omáčky
Moravské španělské ptáčky z vepřového masa podáváme s dušenou rýží nebo houskovými knedlíky.