Moravský kapr recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
máslo
1 ks kapr
100 g sýr
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapra naporcujeme. Porce osolíme a necháme asi 20 minut odležet

  2. Sýr nastrouháme a vejce rozklepneme. Vejce smícháme se sýrem

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm orestujeme porce kapra. Porce přeložíme do zapékací misky, zalijeme sýrovými vejci, poklademe vločkami másla, lehce osolíme a asi 5 minut zapékáme při 200 °C

  4. Moravského kapra servírujeme v zapékací misce a podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší

  5. Pokud je kapr velký, přidáme vejce a sýr

  6. Tip: Můžeme přidat také na nudličky nakrájenou červenou papriku, oblíbené

  7. bylinky apod

  8. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!