Moje celozrnná pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
1 stroužek česnek
1 špetka sůl
1 ks cibule
1 plechovka sterilovaná rajčata
těsto
1 lžíce olej
1 lžička sůl
300 ml voda
1 lžička sušené droždí
480 g špaldová mouka
podle chuti
šunka
salám
olivy
žampiony
podle potřeby
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme špaldovou mouku, olej, sůl, vodu, sušené droždí a těsto vařečkou vypracujeme. Poté necháme těsto hodinu na teplém místě kynout.

  2. Dále si připravíme omáčku na potření těsta. Nakrájíme si cibuli s česnekem a osmahneme na pánvi. Po osmahnutí cibule a česneku přidáme rajčata z plechovky, ale bez šťávy. Celé krátce podusíme, dochutíme solí a pepřem a omáčku lehce rozmixujeme. Malé kousky rajčat můžeme nechat, nebo je možné omáčku rozmixovat úplně dohladka.

  3. Po vykynutí těsto rozpůlíme a první polovinu vyválíme na velmi tenký plát, u kterého mírně zvedneme a zatočíme okraje. Potřeme polovinou množství omáčky a můžeme poklást žampiony, šunku, salám, olivy, zeleninu nebo jakékoliv jiné suroviny podle chuti. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem. To samé uděláme s druhou polovinou těsta.

  4. Celozrnnou pizzu pečeme v předehřáté troubě na 175 °C zhruba 10 minut.

  5. Moji celozrnnou pizzu nakrájíme a podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!