Mléčná rýže s oříšky a čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g cukr
100 g rozinky
100 g lískové ořechy
110 g kulatozrnná rýže
100 g kvalitní hořká čokoláda
500 ml Alpro Original
300 ml Alpro Cuisine

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu smícháme Alpro Cuisine a Alpro Original, rýži, rozinky a cukr. Vaříme za stálého míchání na mírném ohni, dokud směs nezačne vřít. Pak plamen ztlumíme na úplně ten nejslabší a vaříme dále bez pokličky asi půl hodiny. Občas promícháme. Pozor, dbáme na to, aby se rýže nepřichytila ke dnu hrnce.

  2. Mezitím troubu předehřejeme na 180 °C. Oříšky rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a opražíme je v troubě dozlatova po dobu 10 minut. Opražené oříšky utřeme v suché utěrce, abychom se zbavili slupek a rozmixujeme je kutrem. Kvalitní hořkou čokoládu s vyšším obsahem kakaa taktéž nasekáme a smícháme s mletými oříšky. Tuto směs zlehka vmícháme do odstavené rýžové kaše a dobře promícháme. Rozdělíme do misek či na talířky a okamžitě podáváme.

  3. Mléčnou rýži oříšky a čokoládou podáváme jako výborný dezert k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!