Mléčná fazolová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1-2 lžíce ocet 1 špetka majoránka 2 lístky bobkový list 3 lžíce hladká mouka 200 ml mléko nebo smetana 200 g bílé fazole 1 špetka mletý černý pepř 1 kostka zeleninový bujon 1 ks větší mrkev
Postup Mléčná fazolová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole si namočíme den dopředu. Následující den vylijeme z fazolí vodu, ve které se namáčely, a doplníme novou. Přidáme oškrábanou celou mrkev, bobkové listy, zeleninový bujon a vaříme na mírném plameni, dokud nebudou fazole měkké. Občas promícháme.
Poté z polévky vytáhneme mrkev, kterou nakrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky. Přilijeme mléko nebo smetanu, osolíme, opepříme, dáme špetku majoránky a promícháme. Pokud je třeba polévku zahustit, zahustíme ji hladkou moukou rozkvedlanou v mléce. Nakonec ji dochutíme octem.
Mléčnou fazolovou polévku rozlijeme do talířů a můžeme podávat.