Mléčná fazolová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1-2 lžíce ocet
1 špetka majoránka
2 lístky bobkový list
3 lžíce hladká mouka
200 ml mléko nebo smetana
200 g bílé fazole
1 špetka mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon
1 ks větší mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si namočíme den dopředu. Následující den vylijeme z fazolí vodu, ve které se namáčely, a doplníme novou. Přidáme oškrábanou celou mrkev, bobkové listy, zeleninový bujon a vaříme na mírném plameni, dokud nebudou fazole měkké. Občas promícháme.

  2. Poté z polévky vytáhneme mrkev, kterou nakrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky. Přilijeme mléko nebo smetanu, osolíme, opepříme, dáme špetku majoránky a promícháme. Pokud je třeba polévku zahustit, zahustíme ji hladkou moukou rozkvedlanou v mléce. Nakonec ji dochutíme octem.

  3. Mléčnou fazolovou polévku rozlijeme do talířů a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!