Mirkova krůtí játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
majoránka
1 ks cibule
4-5 dl voda
3 ks hřebíček
50 g anglická slanina
1 ks zelená paprika
1 lžíce bramborový škrob
mletý černý pepř
1 kostka bujon
400 g krůtí játra

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli očistíme a nasekáme. Játra podle potřeby očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  2. V pánvi rozškvaříme slaninu. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a osmahneme. Pak přidáme k cibulce játra. Orestujeme, přidáme hřebíček a podlijeme vodou, do které rozdrobíme kostku maggi hovězí guláš. Krůtí játra podusíme, občas promícháme. Přidáme třený česnek. Papriku očistíme a nakrájíme na jemné proužky. Přidáme k játrům. Vše dusíme, pokud je třeba, trochu podlijeme. Nakonec přidáme škrob a majoránku. Dodusíme. Mirkova krůtí játra ochutíme solí, příp. trochou kari koření.

  3. Mirkova krůtí játra podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!