Banány v karamelové omáčce recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

50 ml voda
voda
1 ks citron
4 lžíce cukr krupice
2 ks banán
3 lžíce sezamové semínko
2 lžíce mletý kokos
3 lžíce lněné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Banány oloupeme, podélně rozřízneme, nakrájíme na dílky a dáme do misky

  2. Vodu smícháme s citronovou šťávou a banány přelijeme

  3. Na suché pánvi rozpustíme za stálého míchání cukr a když je světle hnědý, naředíme vodou. Omáčku necháme zkaramelizovat

  4. Na talíř rozložíme okapané banány, přelijeme karamelovou omáčkou, posypeme lněným semínkem, sezamem a kokosem, ozdobíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!