Milánské rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
1 ks cibule
320 g rýže
40 g hovězí morek
podle chuti
sůl
6 dl vývar
šafrán
4 lžíce bílé víno
mletý černý pepř
na ozdobu
sýr strouhaný

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Morek nakrájíme na kousky.

  2. Na polovině másla osmažíme dozlatova cibuli a vmícháme nakrájený morek. Pak přidáme rýži a krátce ji osmažíme. Do směsi přidáme víno a dusíme, až se odpaří.

  3. Rýži osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme do varu. Přidáme šafrán a dusíme doměkka.

  4. Hotové milánské rizoto pokapeme zbylým rozehřátým máslem a posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!