Míchaný zdravý salát s polévkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks rajče
3 ks čerstvý fenykl
250 g loupané krevety
50 g jidášovo ucho
podle potřeby
zeleninový bujon
podle chuti
italské bylinky
mořská sůl
cottage

Postup přípravy receptu

  1. Jidášovo ucho očistíme, nakrájíme na jemno a namočíme alespoň na hodinu do vody. Fenykl nakrájíme na kousky. Větší bílou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Do zeleninového bujonu dáme vařit nakrájené Jidášovo ucho, přidáme nakrájený fenykl, 3/4 nakrájené cibule a loupané krevety. Povaříme asi 20 minut, potom půlku obsahu scedíme a vývar nalijeme zpět do hrnce.

  3. Do mísy vložíme zbývající 1/4 nakrájené cibule, k tomu vložíme nakrájená rajčata, jemně zasypeme italskými bylinkami a promícháme se směsí, kterou jsme scedili a zatím nám zchladla. Podle chuti dosolíme mořskou solí a můžeme podávat. Podle chuti můžeme také přimíchat sýr cottage nebo jogurt či případně kysanou smetanu. Zbývající vývar můžeme druhý den ohřát a dát si zdravou zeleninovou polévku.

  4. Míchaný zdravý salát a polévku podáváme podle chuti k různým příležitostem, vždy zasytí a chutnají výborně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!