Míchaný zdravý salát s polévkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks cibule
2 ks rajče
3 ks čerstvý fenykl
250 g loupané krevety
50 g jidášovo ucho
podle potřeby
zeleninový bujon
podle chuti
italské bylinky
mořská sůl
cottage
Postup Míchaný zdravý salát s polévkou recept
Postup přípravy receptu
-
Jidášovo ucho očistíme, nakrájíme na jemno a namočíme alespoň na hodinu do vody. Fenykl nakrájíme na kousky. Větší bílou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata očistíme a nakrájíme na kousky.
Do zeleninového bujonu dáme vařit nakrájené Jidášovo ucho, přidáme nakrájený fenykl, 3/4 nakrájené cibule a loupané krevety. Povaříme asi 20 minut, potom půlku obsahu scedíme a vývar nalijeme zpět do hrnce.
Do mísy vložíme zbývající 1/4 nakrájené cibule, k tomu vložíme nakrájená rajčata, jemně zasypeme italskými bylinkami a promícháme se směsí, kterou jsme scedili a zatím nám zchladla. Podle chuti dosolíme mořskou solí a můžeme podávat. Podle chuti můžeme také přimíchat sýr cottage nebo jogurt či případně kysanou smetanu. Zbývající vývar můžeme druhý den ohřát a dát si zdravou zeleninovou polévku.
Míchaný zdravý salát a polévku podáváme podle chuti k různým příležitostem, vždy zasytí a chutnají výborně.