Mexické karbanátky na holandský způsob recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1-2 ks vejce 1 ks cibule 20 dkg kukuřice 30 dkg tvrdý sýr 20 dkg bílé fazole 0 kg mleté vepřové maso podle chuti sůl mletý černý pepř na obalení strouhanka podle potřeby olej na smažení
Postup Mexické karbanátky na holandský způsob recept
Postup přípravy receptu
-
Menší cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a přecedíme kukuřici a fazole z plechovky.
Mleté maso smícháme s cibulí, česnekem, kukuřicí, fazolemi, vejci, špetkou soli a mletým černým pepřem podle chuti. Doporučuji přidat chilli. Nakonec přidáme nastrouhaný tvrdý sýr. Směs na karbanátky dobře propracujeme.
Z masové směsi uděláme karbanátky, které obalíme strouhankou. Karbanátky poté klademe do hrnce s rozpáleným olejem a smažíme po obou stranách dozlatova.
Mexické karbanátky na holandský způsob doporučuji podávat s bramborovou kaší.