Mexické karbanátky na holandský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1-2 ks vejce
1 ks cibule
20 dkg kukuřice
30 dkg tvrdý sýr
20 dkg bílé fazole
0 kg mleté vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Menší cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a přecedíme kukuřici a fazole z plechovky.

  2. Mleté maso smícháme s cibulí, česnekem, kukuřicí, fazolemi, vejci, špetkou soli a mletým černým pepřem podle chuti. Doporučuji přidat chilli. Nakonec přidáme nastrouhaný tvrdý sýr. Směs na karbanátky dobře propracujeme.

  3. Z masové směsi uděláme karbanátky, které obalíme strouhankou. Karbanátky poté klademe do hrnce s rozpáleným olejem a smažíme po obou stranách dozlatova.

  4. Mexické karbanátky na holandský způsob doporučuji podávat s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!