Mexická pyramida recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžíce solamyl
50 g kopr
3 ks rajče
1 ks citron
3 lžíce olivový olej
250 g čínské zelí
1 svazek jarní cibulka
1 plechovka sterilovaná kukuřice
1 ks paprika (červená)
1 ks paprika (žlutá)
1 ks paprika (zelená)
4 ks kuřecí řízek
1 ks paprika (oranžová)
1 plechovka sterilované fazole
150 g jogurt activia bílý
1 lžička koření mexico grill kotányi

Postup přípravy receptu

  1. Čínské zelí, cibulku, rajčata a papriky očistíme, pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme sterilované fazole a kukuřici bez nálevu. Směs lehce posolíme, zakapeme citronovou šťávou a 3 lžícemi oleje a zlehka dobře promícháme.

  2. Poté ji dáme na chladné místo uležet.

  3. Z jogurtu, kopru a špetky sole připravíme zálivku. A nakonec kuřecí maso nakrájíme na nudličky (nebo malé kousky velikosti kostek cukru) a naložíme je do dresingu ze Solamylu, koření Kotányi a 1 polévkové lžíce oleje a dáme na chvíli do chladu. Poté je na rozpáleném oleji orestujeme.

  4. Servírujeme zeleninu přelitou koprovou zálivkou, na kterou navršíme dohotovené kousky masa. Zálivku doporučuji na každou porci nalít těsně před podáváním, jinak se rozteče. Mexická pyramida je hotova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!