Meruňková Karkulka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
5 ks vejce
2 lžíce rum
0.5 kg meruňky
2 lžíce cukr krupice
20 dkg cukr moučka
20 dkg hrubá mouka
1 hrst loupané mandle
těsto
20 dkg máslo
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
podle chuti
cukr s vanilkou

Postup přípravy receptu

  1. Do pěny rozetřeme měkké máslo s cukrem a se žloutky. Přidáme špetku soli a střídavě tuhý sníh z bílků a mouku. Nakonec přidáme rum.

  2. Meruňky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.

  3. Těsto dáme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a poklademe rozpůlenými meruňkami. Do ďolíčku od pecky dáme půlku mandle a meruňky posypeme krupicovým cukrem.

  4. Meruňkovou Karkulku dáme do rozehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny.

  5. Upečený koláč poprášíme vanilkou a podle kyselosti meruněk ještě i cukrem.

  6. Vychladlý nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!