Melounový sorbet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
80 ml voda
2 ks bílek
500 g meloun
80 g třtinový cukr
na ozdobu
máta

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Pomůžeme si špetkou soli.

  2. Vodu povaříme pár minut s cukrem. Svařenou vodu necháme vychladnout a přidáme tuhý sníh z bílků.

  3. Meloun vydlabeme, odstraníme pecky. Poté meloun rozmixujeme na kaši.

  4. Vše promícháme a dáme vymrazit, asi na 3 - 4 hodiny.

  5. Vychlazený melounový sorbet můžeme podávat, zdobíme lístky máty a vydlabanými kuličkami melounu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!