Melounový salát s likérem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 balíčky vanilkový cukr
50 ml smetana ke šlehání
1 ks žlutý meloun
0.5 ks malý červený meloun
50 g kešu
zálivka
2 lžičky med
1 ks grapefruit
50 ml višňovka
na ozdobu
sušená papája

Postup přípravy receptu

  1. Žlutý meloun rozkrojíme, odstraníme jadérka a z dužniny vykrájíme kuličky. Zlehka pokapeme višňovkou. Vydlabané půlky melounu necháme stranou.

  2. Dužninu červeného melounu taktéž vykrájíme na kuličky, odstraníme pecky a přidáme do mísy ke žlutým kouskům.

  3. Z grapefruitu si vymačkáme šťávu, kterou osladíme medem a doplníme višňovkou. Směs promícháme a přidáme k melounům. V zálivce obalíme všechny kousky. Přidáme nakrájené kešu oříšky. Směsí naplníme vydlabané půlky a vložíme na chvíli do lednice.

  4. Mezitím si připravíme sladký krém vyšleháním smetany s vanilkovým cukrem.

  5. Každou naplněnou půlku melounu před podáváním přelijeme našlehanou smetanou a ozdobíme sušenou papájou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!