Medové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg cukr
2 ks vejce
250 g máslo
350 ml mléko
12 dkg med
5-10 dkg cukr moučka
44 dkg hladká mouka
2 lžíce polohrubá mouka
1 lžička jedlá soda
1 ks čokoládová poleva
1 sklenice rybízová zavařenina
5 dkg 100 % tuk

Postup přípravy receptu

  1. V teplé lázni rozehřejeme vejce, tuk, cukr a med a potom Do něj přimícháme 22 dkg hladké mouky. Druhou polovinu hladké mouky smícháme se sodou a prosejeme ji na vál. Přidáme do ní medovou směs a vypracujeme hladké těsto. To necháme chvíli odpočinout v lednici a po té z něj vyválíme 3 placky, které upečeme při 200 °C. Placky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem a pečeme je dozlatova. Kostku másla necháme změknout.

  2. Během pečení si připravíme krém. Z polohrubé mouky a mléka uvaříme kaši. Necháme ji vychladit. Máslo utřeme a pomalu do něj zašleháme moučnou kaši. Přidáme cukr a pokud chceme, můžeme přidat i trochu rumu.

  3. Řezy vrstvíme v tomto pořadí: první placku potřeme polovinou krému. Druhou placku potřeme z jedné strany zavařeninou a namazanou stranu položíme na krém. Druhou stranu druhé placky potřeme druhou polovinou krému. Poslední placku potřeme z jedné strany zavařeninou a položíme namazanou stranou na krém. Poslední nenamazanou - horní - stranu zdobíme čokoládovou polevou.

  4. Řezy necháme odležet do druhého dneska a podáváme je třeba se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!