Medové perníčky bez uležení recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks vejce
50 g máslo
2 ks žloutek
bílek
200 g med
250 g cukr moučka
1 lžíce mletá skořice
650 g hladká mouka
2 lžičky jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin zpracujeme těsto, mléko se přidává pouze v případě, pokud by těsto bylo příliš "suché". Také můžeme přidat více másla. Těsto na perníčky musí být tužší, ale pěkně spojené. Necháme jej v lednici uležet nejméně přes noc, lépe je 1 - 2 dny, aby se prolnuly chutě a vůně

  2. Z těsta na perníčky, které rozválíme na plát, vykrajujeme tvary, tloušťka těsta by měla být zhruba 3 - 5 mm

  3. Medové perníčky bez uležení pečeme v předehřáté troubě na 170 - 180 °C do zlatohnědé barvy. Pokud upečeme perníčky více tmavé, trvá jejich změknutí o den až dva více. Perníčky potíráme lehce bílkem po upečení ihned na plechu a necháme bílek zaschnout. Jsou pak krásně rovnoměrně lesklé a nemají šmouhy, jako když se potírají před pečením

  4. Toto množství je na velkou dávku medových perníčků, vyšla mi na 6 velkých čertů, 6 Mikulášů a spoustu drobných tvarů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!