Medová kynutá buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

mandlové lupínky
těsto
70 g máslo
3 ks žloutek
300 ml mléko
rozinky
20 g droždí
3 lžíce med
1 ks vanilkový cukr
citronová kůra
500 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si kvásek z trochy mléka a droždí.

  2. V míse utřeme žloutky s vanilkovým cukrem, máslem a citronovou kůrou. Přidáme mouku, med a kvásek. Dolijeme zbytkem mléka a přidáme rozinky. Těsto důkladně zpracujeme a necháme v teple kynout.

  3. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vyložíme ji plátky mandlí. Do formy vlijeme vykynuté těsto a pečeme při 200 °C asi 40 minut. Upečenou medovou buchtu vyklopíme a posypeme cukrem nebo ozdobíme podle fantazie.

  4. Medovou kynutou buchtu můžeme připravit i v domácí pekárně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!