Medová kachna na hruškách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks kachna 4 ks hřebíček 3 lžíce med 2 ks větší cibule 10 kuliček celý pepř 4 ks pevné hrušky náplň 0.3 lžičky tymián 0.3 lžičky rozmarýn 8 ks hřebíček na potření 2 lžíce med
Postup Medová kachna na hruškách recept
Postup přípravy receptu
-
Kachnu důkladně prosolíme a potřeme medem. Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější půlkolečka. Omyté hrušky rozpůlíme a vykrojíme jádřince.
Tři půlky hrušek vložíme do kachny. Přidáme tymián, rozmarýn i hřebíček a kachnu důkladně zašijeme.
Na dno lehce olejem vymazaného pekáče nasypeme cibuli, rozhodíme pepř a položíme kachnu. Pekáč přikryjeme a v předehřáté troubě pečeme 30 minut na 160 °C. Pak kachnu podlijeme trochou vody a pečeme 30 minut na 150 °C. Po hodině pečení přidáme zbytek hrušek nakrájených na osminky i hřebíček a pečeme dalších 45 minut. Pak pekáč odklopíme, zvýšíme teplotu na 180 °C, kachnu potřeme medem a za občasného podlévání výpekem kachnu dopečeme dozlatova.
Medovou kachnu na hruškách naporcujeme. Jako přílohu podáváme opečené (česnekové) brambory, ale klidně můžete servírovat i knedlo-zelo.