Medová kachna na hruškách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks kachna
4 ks hřebíček
3 lžíce med
2 ks větší cibule
10 kuliček celý pepř
4 ks pevné hrušky
náplň
0.3 lžičky tymián
0.3 lžičky rozmarýn
8 ks hřebíček
na potření
2 lžíce med

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu důkladně prosolíme a potřeme medem. Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější půlkolečka. Omyté hrušky rozpůlíme a vykrojíme jádřince.

  2. Tři půlky hrušek vložíme do kachny. Přidáme tymián, rozmarýn i hřebíček a kachnu důkladně zašijeme.

  3. Na dno lehce olejem vymazaného pekáče nasypeme cibuli, rozhodíme pepř a položíme kachnu. Pekáč přikryjeme a v předehřáté troubě pečeme 30 minut na 160 °C. Pak kachnu podlijeme trochou vody a pečeme 30 minut na 150 °C. Po hodině pečení přidáme zbytek hrušek nakrájených na osminky i hřebíček a pečeme dalších 45 minut. Pak pekáč odklopíme, zvýšíme teplotu na 180 °C, kachnu potřeme medem a za občasného podlévání výpekem kachnu dopečeme dozlatova.

  4. Medovou kachnu na hruškách naporcujeme. Jako přílohu podáváme opečené (česnekové) brambory, ale klidně můžete servírovat i knedlo-zelo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!