Masový kotlíkový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 paličky česnek
sůl
4 ks paprika
500 g brambory
2 lžíce majoránka
1 kg cibule
4 ks rajče
4 lžíce vegeta
2 lžičky drcený kmín
černý pepř
500 g vepřové maso
4 lžíce mletá sladká paprika
2 kostky bujon
500 g hovězí maso (přední)

Postup přípravy receptu

  1. Cibule a česnek oloupeme a nasekáme. Hovězí a vepřové maso samostatně nakrájíme na kostky.

  2. V hrnci (kotlíku) rozpálíme olej a cibuli s česnekem na něm orestujeme. Přidáme kostky hovězího a necháme je pořádně orestovat. Přisypeme červenou papriku a necháme ji jen lehce osmahnout, aby nezhořkla. Zalijeme vývarem a maso asi hodinu dusíme.

  3. Po hodině přidáme vepřové maso, drcený kmín, vegetu, kostku bujonu, pepř a podle chuti dodatečně osolíme. Dusíme další hodinu.

  4. Mezitím si očistíme brambory a zeleninu. Brambory nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Případně je můžeme zbavit tekutého středu s jadérky.

  5. Po další hodině přidáme brambory, rajčata a papriky. Na změknutí brambor by mělo stačit půl hodiny podle velikosti ohně.

  6. Přibližně 5 minut před dokončením přidáme majoránku rozemnutou mezi prsty.

  7. Hotový guláš podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!